Μοσχαρίσια Συμβουλές και Νήπιες

 Μοσχαρίσια Συμβουλές και Νήπιες

Μοσχαρίσια Συμβουλές και Νήπιες




Θα σας δείξω αυτήν την πολύ παλιά μέθοδο παρασκευής μοσχαριών, η οποία, μόλις φτιαχτεί, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να συμπληρώσετε πολλά πράγματα — αλλά το αγαπημένο μου πράγμα για να προσθέσω συμβουλές είναι πιθανώς το Tater Tots®. Και αν ψάχνετε για νέους τρόπους για να προετοιμάσετε άπαχα, φθηνά, σκληρά κομμάτια βοείου κρέατος, αυτή είναι μια από τις αγαπημένες μου μεθόδους όλων των εποχών. Μπορείτε να το αναβαθμίσετε προσθέτοντας κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε κύβους, τριμμένο τυρί Cheddar και φρέσκα φρέσκα κρεμμύδια σε φέτες ή μπορείτε να σερβίρετε τις μοσχαρίσιες άκρες πάνω από ζεστό πουρέ πατάτας αντί για μπολάκια, αν θέλετε.

Χρόνος προετοιμασίας:

15 λεπτά

Ωρα μαγειρέματος:

2 ώρες

Συνολικός χρόνος:

2 ώρες 15 λεπτά

Μερίδες:

4

Απόδοση παραγωγής:

4 μερίδες



Εκτός κι αν ζείτε στα βορειοανατολικά, οι «συμβουλές» του βοείου κρέατος δεν είναι κάτι που βλέπετε πολύ συχνά στα μενού. Είναι κρίμα, αφού είναι ένα από τα υπέροχα, κρεατικά comfort food όλων των εποχών. Τούτου λεχθέντος, όλοι είχαμε στο παρελθόν μοσχαρίσιες συμβουλές, εκτός από το ότι μάλλον λεγόταν «στιφάδο». Δεν θέλω να κολλήσω στη σημασιολογία, αλλά για μένα οι κύριες διαφορές μεταξύ των δύο όρων είναι από πού προέρχεται το κρέας και πώς κόβεται.

Με βάση την εμπειρία μου, οι "άκρες" είναι μικρότερα κομμένα κομμάτια κρέατος που δεν ήταν αρκετά μεγάλα για να φτιάξουν μεγαλύτερα κομμάτια "στιφάδο κρέας". Σήμερα, οι συμβουλές για το βόειο κρέας μπορούν να προέλθουν από οποιαδήποτε κοπή, αλλά για προφανείς οικονομικούς λόγους, η μέση στάση φορτηγού σας χρησιμοποιεί κάτι φθηνό, άπαχο και σκληρό (έτσι με αυτό πήγαινα εδώ). Υπάρχει κάτι πολύ ικανοποιητικό στο να κάνετε αυτά τα είδη κομματιών ζουμερά και νόστιμα. Τα κλειδιά ενσωματώνουν αρκετό λίπος στο τελικό προϊόν και το μαγειρεύουν για αρκετή ώρα.

Θα πρέπει να κρίνετε μόνοι σας τον χρόνο μαγειρέματος, αλλά μην σταματήσετε μέχρι το κρέας να λιώσει στο στόμα σας τρυφερό. Μόλις το βόειο κρέας φτάσει σε αυτό το σημείο, το λίπος από το κρέας (και ό,τι έχουμε προσθέσει στο τηγάνι) θα έχει γαλακτωματοποιηθεί σε μια καταπληκτική σάλτσα και κανείς δεν θα ξέρει πόσο ασυνήθιστη ήταν πραγματικά η αρχική κοπή. Μιλώντας για καταπληκτική σάλτσα, μου αρέσει αυτό πάνω από τις πατάτες tots, αλλά δεν μπορείτε να κάνετε λάθος με ένα μεγάλο σωρό από πουρέ πατάτας. Ανεξάρτητα από το πόσο σας αρέσει αυτό, ελπίζω πραγματικά να το δοκιμάσετε σύντομα. Απολαμβάνω!

Για περισσότερους Chef John, φροντίστε να εγγραφείτε στο Food Wishes στο YouTube! Κάντε κλικ στο κουμπί "Εγγραφή" εκεί για να λάβετε το μπόνους βίντεο του Chef John και τις φωτογραφίες από τα παρασκήνια, τις ζωντανές συνομιλίες και άλλες αποκλειστικότητες μελών του Food Wishes.

Συστατικά

1 ½ κιλό μοσχάρι στρογγυλή μπριζόλα

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι kosher, ή για γεύση

½ κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

1 κουταλιά της σούπας φυτικό λάδι

2 κουταλάκια του γλυκού πελτέ ντομάτας

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

4 κουταλιές της σούπας βούτυρο

2 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 ¼ φλιτζάνια ζωμό βοείου κρέατος με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο

1 (28 ουγκιές) συσκευασία κατεψυγμένα ψήγματα πατάτας σε μέγεθος μπουκιάς (όπως Tater Tots®)

Κατευθύνσεις

βήμα 1

Κόψτε το βόειο κρέας σε λωρίδες 3/4 ιντσών. στη συνέχεια κόψτε αυτά τα κομμάτια, υπό γωνία, σε μικρότερες "άκρες". Αλατοπιπερώνουμε το μοσχάρι.


βήμα 2

Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά μέχρι να γυαλίσει. Μεταφέρουμε σε μοσχάρι, τακτοποιούμε σε μονή στρώση. Αφήνουμε το κρέας να ψηθεί μέχρι να ροδίσει, για 3 με 5 λεπτά, πριν το αναποδογυρίσουμε και ροδίσουμε από την άλλη πλευρά.

βήμα 3

Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια και προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, το σκόρδο και το βούτυρο. Ανακατέψτε τα πάντα μέχρι να λιώσει το βούτυρο και στη συνέχεια ανακατέψτε το αλεύρι. Μαγειρέψτε και ανακατέψτε για 1 λεπτό.

βήμα 4

Ανακατεύουμε με το ζωμό. Ανεβάζουμε τη φωτιά στο υψηλό και αφήνουμε να σιγοβράσει. Χαμηλώνουμε στο ελάχιστο, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε μέχρι το βόειο κρέας να αρχίσει να μαλακώνει, περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά.

βήμα 5

Εν τω μεταξύ, προθερμάνετε το φούρνο στους 425 βαθμούς Φ (220 βαθμοί C).

βήμα 6

Ξεσκεπάζετε, ρυθμίζετε τη φωτιά σε μέτρια και σιγοβράζετε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να δέσει η σάλτσα και να μαλακώσει το κρέας, περίπου 30 λεπτά.

βήμα 7

Ενώ το κρέας σιγοβράζει, ψήνετε ψήνουμε πατάτες στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να γίνουν τραγανές και να ζεσταθούν, για 20 με 25 λεπτά.

βήμα 8

Δοκιμάστε μοσχαρίσιες συμβουλές και προσαρμόστε το καρύκευμα. Σερβίρουμε αμέσως πάνω από ζεστές πατατοψήγματα


Σημειώσεις σεφ:

Αυτό θα λειτουργήσει με οποιοδήποτε παρόμοιο κομμάτι βοείου κρέατος. Εάν δεν έχετε πελτέ ντομάτας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σάλτσα ντομάτας ή κέτσαπ.

Λιγότερο βούτυρο μπορεί να χρησιμοποιηθεί εάν το βόειο κρέας απέδωσε λίπος.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε νερό αναμεμειγμένο με βάση βοείου κρέατος υψηλής ποιότητας αντί για ζωμό βοείου κρέατος, σύμφωνα με τις οδηγίες.

Προετοιμάστε τα ποδαράκια σύμφωνα με τις οδηγίες στις ατομικές οδηγίες συσκευασίας.


Στοιχεία για τη διατροφή

(ανά μερίδα)


750

Θερμίδες

45 γρ

Λίπος

54 γρ

Υδατάνθρακες

43 γρ

Πρωτεΐνη