Τζίντζερ, κρεμμύδι και σόγια ψάρι στον ατμό

Τζίντζερ, κρεμμύδι και σόγια ψάρι στον ατμό

Τζίντζερ, κρεμμύδι και σόγια ψάρι στον ατμό


Συστατικά

2 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε λεπτές φέτες
2 κουταλιές της σούπας φρέσκο ζουλιενωμένο τζίντζερ
4 κλωναράκια φρέσκου κόλιανδρου
1/4 φλιτζάνι σάλτσα σόγιας με μειωμένο νάτριο
κουταλιές της σούπας ζεστό νερό συστατικά
1 κουταλιά της σούπας mirin (γλυκό κρασί από ρύζι)
1/8 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
φιλέτο λευκού ψαριού (1-1/2 κιλό), όπως λαβράκι, μπακαλιάρος ή μπραντζίνο
3 κουταλιές της σούπας λάδι κανόλας, χωρισμένες

Κατευθύνσεις

Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε τα πράσινα κρεμμυδάκια, το τζίντζερ και τον κόλιανδρο. Σε ένα άλλο μικρό μπολ, ανακατέψτε τη σάλτσα σόγιας, το ζεστό νερό, το mirin και τη ζάχαρη μέχρι να διαλυθούν. Αφήνουμε και τα δύο μπολ στην άκρη.
Ετοιμάστε ένα γουόκ για μαγείρεμα στον ατμό ή τοποθετήστε ένα καλάθι ατμού σε μια μεγάλη κατσαρόλα πάνω από 1 ίντσες νερό. αφήστε να σιγοβράσει. Τοποθετήστε τα ψάρια σε μια πλάκα ανθεκτική στη θερμότητα που θα χωρέσει στον ατμόπλοιο. τοποθετήστε το πιάτο στον ατμόπλοιο. Ρυθμίστε τη θερμότητα για να διατηρήσετε ένα απαλό βράσιμο. Καλύψτε και αχνίστε μέχρι το ψάρι να αρχίσει να ξεφλουδίζει εύκολα με ένα μαχαίρι βουτύρου, 10-15 λεπτά.
Εν τω μεταξύ, σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε 2 κουταλιές της σούπας λάδι μέχρι να ζεσταθεί. Προσθέστε τα δύο τρίτα του μείγματος τζίντζερ. τσιγαρίζουμε για 1 λεπτό ή μέχρι να γίνει πολύ αρωματικό. Προσθέστε το μείγμα σάλτσας σόγιας. σιγοβράζουμε μέχρι να μαραθούν τα πράσινα κρεμμυδάκια και ο κόλιανδρος, περίπου 30 δευτερόλεπτα.
Στραγγίστε οποιοδήποτε υγρό από το πιάτο ψαριών. Ρίξτε το μείγμα σόγιας πάνω από τα ψάρια. Συμπληρώστε με το υπόλοιπο μείγμα τζίντζερ. Σε ένα μικρό τηγάνι ζεσταίνουμε την υπόλοιπη 1 κουταλιά της σούπας λάδι μέχρι να ζεσταθεί. Περιχύνουμε απαλά το μείγμα τζίντζερ. Σερβίρετε αμέσως.

Στοιχεία για τη διατροφή

5 ουγγιές μαγειρεμένο ψάρι: 350 θερμίδες, 20 g λιπαρά (3 g κορεσμένα λιπαρά), 105 mg χοληστερόλη, 665 mg νάτριο, 3 g υδατάνθρακες (2 g σάκχαρα, 0 φυτικές ίνες), 35 g πρωτεΐνη