Το καλύτερο κέτο ψωμί
Η αγαπημένη μας χρήση αυτού του ψωμιού! Ψημένο με πολύ βούτυρο. 😋
Επαγγελματική συμβουλή: Το κλειδί είναι να κάνετε τα χτυπημένα ασπράδια σας όμορφα και σφιχτά. Οι κορυφές πρέπει να κρατούν ευθεία όταν σηκώνετε τα χτυπητήρια σας από τα λευκά.
Για 100+ υπέροχες συνταγές κετο, ρίξτε μια ματιά στο νέο μας βιβλίο μαγειρικής Κέτο για τους λάτρεις των υδατανθράκων.
Έφτιαξε αυτό; Πείτε μας πώς πήγε στην παρακάτω ενότητα σχολίων!
: 1 μερίδα(ες)
: 10
: 1 10
: 1830
6 μεγάλα αυγά
1/2 κουτ. κρέμα ταρτάρ
1/4 γ. (1/2 ραβδί) βούτυρο, λιωμένο και κρυωμένο
1 1/2 γ. αλεύρι αμυγδάλου ψιλοτριμμένο
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κουτ. αλάτι kosher
1
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 375° και στρώνουμε ένα ταψί 8"-x-4" με λαδόκολλα. Ξεχωρίστε τα ασπράδια και τους κρόκους.
2
Σε ένα μεγάλο μπολ, συνδυάστε τα ασπράδια και την κρέμα ταρτάρ. Χρησιμοποιώντας ένα μίξερ χειρός, χτυπήστε μέχρι να σχηματιστούν σφιχτές κορυφές.
3
Σε ένα ξεχωριστό μεγάλο μπολ χρησιμοποιώντας ένα μίξερ χειρός, χτυπήστε τους κρόκους με το λιωμένο βούτυρο, το αλεύρι αμυγδάλου, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Διπλώνουμε το 1/3 από τα χτυπημένα ασπράδια μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως και μετά διπλώνουμε τα υπόλοιπα.
4
Ρίχνουμε το κουρκούτι στο ταψί και λειαίνουμε από πάνω. Ψήνετε για 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει ελαφρώς η κορυφή και η οδοντογλυφίδα να βγει καθαρή. Αφήστε το να κρυώσει 30 λεπτά πριν το κόψετε.