Τραγανά λαχανάκια Βρυξελλών με πικάντικο Aioli
Ένα ορεκτικό πολύ εύκολο να το φτιάξετε: Ψήστε τα λαχανάκια Βρυξελλών κομμένα στα τέσσερα μέχρι να απανθρακωθούν και να γίνουν τραγανά και σερβίρετε με ένα aioli τριών συστατικών.
: 6 μερίδες
: 10
: 35
: 209
1 λίβρα λαχανάκια Βρυξελλών, κομμένα και κομμένα στα τέσσερα (αν είναι μεγάλα, μισά)
2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
αλάτι kosher
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1/2 γ. μαγιονέζα
Χυμό από 1/2 λεμόνι
1/2 κουτ. πιπέρι καγιέν
Δείτε Όλες τις Διατροφικές Πληροφορίες
ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ
1
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 425°. Σε ένα μεγάλο ταψί, ρίξτε τα λαχανάκια Βρυξελλών με ελαιόλαδο και αλατοπιπερώστε γενναιόδωρα. Ψήνουμε μέχρι να γίνει τραγανό και να ροδίσει, περίπου 25 λεπτά.
2
Εν τω μεταξύ, φτιάξτε το aioli: Σε ένα μικρό μπολ ανακατέψτε τη μαγιονέζα, το χυμό λεμονιού και το πιπέρι καγιέν.
3
Σερβίρετε τα λαχανάκια Βρυξελλών σε πιατέλα με αιόλι.