Crispy Brussels Sprouts with Spicy Aioli

 Τραγανά λαχανάκια Βρυξελλών με πικάντικο Aioli

Ένα ορεκτικό πολύ εύκολο να το φτιάξετε: Ψήστε τα λαχανάκια Βρυξελλών κομμένα στα τέσσερα μέχρι να απανθρακωθούν και να γίνουν τραγανά και σερβίρετε με ένα aioli τριών συστατικών.


: 6 μερίδες

: 10

: 35

: 209

1 λίβρα λαχανάκια Βρυξελλών, κομμένα και κομμένα στα τέσσερα (αν είναι μεγάλα, μισά)

2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

αλάτι kosher

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

1/2 γ. μαγιονέζα

Χυμό από 1/2 λεμόνι

1/2 κουτ. πιπέρι καγιέν

Δείτε Όλες τις Διατροφικές Πληροφορίες

ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

  1

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 425°. Σε ένα μεγάλο ταψί, ρίξτε τα λαχανάκια Βρυξελλών με ελαιόλαδο και αλατοπιπερώστε γενναιόδωρα. Ψήνουμε μέχρι να γίνει τραγανό και να ροδίσει, περίπου 25 λεπτά.

  2

Εν τω μεταξύ, φτιάξτε το aioli: Σε ένα μικρό μπολ ανακατέψτε τη μαγιονέζα, το χυμό λεμονιού και το πιπέρι καγιέν.

  3

Σερβίρετε τα λαχανάκια Βρυξελλών σε πιατέλα με αιόλι.