Στήθος κοτόπουλου γεμιστό με σπανάκι

 Στήθος κοτόπουλου γεμιστό με σπανάκι



Το όνειρό μας για αυτό το κοτόπουλο προήλθε από την αγάπη μας για την αγκινάρα με σπανάκι και πόσο καλά βγαίνει το γεμιστό κοτόπουλο primavera κάθε φορά που το φτιάχνουμε. Ξαναβράστε το κοτόπουλο σας κόβοντας ρηχές σχισμές στο στήθος κοτόπουλου (μην το κόψετε μέχρι τέρμα!) και γεμίστε κάθε σχισμή με μπέικον και μια κρεμώδη γέμιση σπανάκι και αγκινάρα. Θα κάνει το βραδινό σας βραδινό κοτόπουλο να τραγουδήσει! Δεν είναι παραδοσιακό, αλλά όλα τα καλύτερα γεύματα είναι.

Στύψτε μακριά

Μην το στραγγίζετε απλώς. Στύψτε αυτό το σπανάκι! Να είσαι ανελέητος. Το υπερβολικό νερό θα αφαιρέσει μόνο από όλη αυτή τη γεύση που περιέχει αυτό το πιάτο.

Για λόγους ευκολίας

Μας αρέσει η ευκολία και υποθέτουμε ότι το κάνετε και εσείς; Προχωρήστε και ετοιμάστε τη γέμιση έως και 3 ημέρες νωρίτερα. Βάλτε το στο ψυγείο, φυσικά.

Το έχεις δοκιμάσει ακόμα αυτό; Πείτε μας πώς πήγε στα σχόλια παρακάτω!

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ: 4 μερίδες

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 15 λεπτά

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ: 50 λεπτά

CAL/SERV: 701

Συστατικά

4 στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκαλα

Αλάτι kosher

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

4 ουγκιές. τυρί κρέμα, μαλακωμένο

1/2 γ. κατεψυγμένο σπανάκι, ξεπαγωμένο, στραγγισμένο και στυμμένο

1/3 γ. καρδιές αγκινάρας σε κονσέρβα ψιλοκομμένες

1 γ. μοτσαρέλα τριμμένη, μοιρασμένη

Τσιμπήστε τις νιφάδες θρυμματισμένης κόκκινης πιπεριάς

4 λωρίδες μπέικον, κομμένες σε 4 λωρίδες

2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Κατευθύνσεις

Βήμα 1

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 400°. Στρώνουμε ένα μεγάλο ταψί με αλουμινόχαρτο. Κάνετε σχισμές κατά πλάτος στο κοτόπουλο, προσέχοντας να μην κόψετε μέχρι το κοτόπουλο. Αλατοπιπερώνουμε. Τοποθετήστε σε έτοιμο ταψί.

Βήμα 2

Σε ένα μεσαίο μπολ, ανακατέψτε το τυρί κρέμα, το σπανάκι, τις αγκινάρες και ½ φλιτζάνι μοτσαρέλα. Καρυκεύουμε με αλάτι, πιπέρι και μια πρέζα νιφάδες κόκκινης πιπεριάς. Γεμίστε κάθε άλλη σχισμή με μείγμα τυριού κρέμα και γεμίστε τις υπόλοιπες με ένα κομμάτι μπέικον. Πασπαλίζουμε από πάνω την υπόλοιπη ½ κούπα μοτσαρέλα και περιχύνουμε με λάδι.

Βήμα 3

Ψήστε μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο και το μπέικον να γίνει τραγανό, 35 λεπτά.