Φτιάξαμε τη γαλοπούλα της Emily Blunt Bolognese και είναι το ιδανικό οικογενειακό δείπνο

 Φτιάξαμε τη γαλοπούλα της Emily Blunt Bolognese και είναι το ιδανικό οικογενειακό δείπνο

Φτιάξαμε τη γαλοπούλα της Emily Blunt Bolognese και είναι το ιδανικό οικογενειακό δείπνο




Η πολυάσχολη ηθοποιός και μαμά λέει ότι η μπολονέζ γαλοπούλας της είναι ένα από τα αγαπημένα δείπνα της οικογένειάς της - και ένας ύπουλος τρόπος να κάνει τα παιδιά της να φάνε τα λαχανικά τους.
Η Emily Blunt, πρωταγωνίστρια του The Quiet Place και του Oppenheimer και σύζυγος του John Krasinski του The Office, ήρθε πρόσφατα με την καλή της φίλη Ina Garten για να φτιάξει μερικά αγαπημένα πιάτα. Μοιράστηκε με την Ina ότι έχει την ίδια πρόκληση με πολλούς γονείς: να κάνει τα δύο παιδιά της να φάνε τα λαχανικά τους. Αυτό είναι ένα πρόβλημα που λύνει έξυπνα με τη συνταγή της για κρεατική, αλμυρή μπολονέζ γαλοπούλας.

Μαγείρεψε το πιάτο με την Ina στο Be My Guest (και πώς τα κατάφερε με ένα υπέροχο φουσκωτό, πορτοκαλί φόρεμα χωρίς να της πάρει ούτε λίγη τροφή, δεν θα μάθουμε ποτέ). Ενώ γνωρίζουμε ότι η Ina λατρεύει ένα καλό μπολονέζ το βράδυ με αλεσμένο ψαρονέφρι, η συνταγή του Blunt αντικαθιστά τον παραδοσιακό μοσχαρίσιο κιμά με πιο ελαφρύ κιμά γαλοπούλας. Στη συνέχεια, η γαλοπούλα σιγοβράζει σε μια πλούσια σάλτσα με τυρί παρμεζάνα και περιχύνεται με στριφτές ζυμαρικά. Τα καρότα, το σέλινο και το κρεμμύδι στη συνταγή είναι κομμένα σε κύβους σε έναν επεξεργαστή τροφίμων. μόλις ψηθούν, λιώνουν και «κρύβονται» στη σάλτσα.

Η σάλτσα μπορεί να μαγειρευτεί στη σόμπα ή στο φούρνο, ωστόσο, η Blunt λέει ότι της αρέσει το πώς το μαγείρεμα στο φούρνο κάνει τη μπολονέζ εξαιρετικά «καραμέλα και νόστιμη». Επίσης, κάνει τη συνταγή πιο εύκολη και πιο εύκολη στη διαχείριση ακόμα και τις πιο πολυσύχναστες νύχτες.

Πώς να φτιάξετε τη γαλοπούλα της Emily Blunt's Bolognese
Η συνταγή της ηθοποιού διαρκεί περίπου μία ώρα και 15 λεπτά από την αρχή μέχρι το τέλος — αλλά τον περισσότερο χρόνο περνάει στο φούρνο. Η συνταγή κάνει τέσσερις έως έξι μερίδες.
Συστατικά
3 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο, χωρισμένο
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
3 μικρά ή 2 μεγάλα καρότα, καθαρισμένα και χοντροκομμένα
3 κοτσάνια σέλινου, χοντροκομμένα
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1-1/2 κιλό αλεσμένη γαλοπούλα
1 φλιτζάνι ιταλικό λευκό κρασί, όπως pinot grigio
6 ουγγιές πελτέ ντομάτας
1 φλιτζάνι πλήρες γάλα
2 φύλλα δάφνης
Αλάτι Kosher και αλεσμένο μαύρο πιπέρι για γεύση
1 φλούδα παρμεζάνας
16 ουγγιές fusilli (ή άλλα στριφτά κοντά ζυμαρικά όπως ροτίνι ή ροτέλ)
1/2 φλιτζάνι φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα, συν επιπλέον για το σερβίρισμα
Σημείωση του συντάκτη: Επιλέξαμε 80% άπαχο κιμά γαλοπούλας γιατί είναι πιο εύκολο να το βρείτε στα καταστήματα, αλλά η Emily χρησιμοποιεί μαύρη αλεσμένη γαλοπούλα στη συνταγή της.

Κατευθύνσεις
Βήμα 1: Σοτάρετε τα λαχανικά
Προθερμάνετε το φούρνο στους 300°F. Προσθέστε τα καρότα και το σέλινο στο μπολ του επεξεργαστή τροφίμων. Χτυπάμε τον επεξεργαστή μέχρι να κοπούν πολύ.

Ζεσταίνουμε δύο κουταλιές της σούπας βούτυρο και το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο, ρηχό, πυρίμαχο τηγάνι που έχει καπάκι (όπως το braiser Le Creuset) σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια? τα ανακατεύουμε και τα σοτάρουμε για περίπου δύο λεπτά μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν και να φαίνονται διάφανα. Προσθέστε τα ψιλοκομμένα καρότα και το σέλινο. τα σοτάρουμε για άλλα δύο λεπτά και μετά προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο. Μαγειρέψτε τα υλικά για άλλα δύο λεπτά.

Βήμα 2: Προσθέστε τη γαλοπούλα και τα επόμενα υλικά
Θρυμματίζουμε την αλεσμένη γαλοπούλα στο τηγάνι. Μαγειρέψτε το κρέας, ανακατεύοντας, μέχρι να ροδίσει - περίπου οκτώ με 10 λεπτά. Ρίχνουμε το λευκό κρασί για να ξεφλουδίσει το τηγάνι, ξύνοντας τυχόν ροδισμένα κομμάτια από τον πάτο. Μόλις μειωθεί το κρασί, προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, το γάλα και τα φύλλα δάφνης. Σιγοβράζουμε και ανακατεύουμε τα πάντα για περίπου τρία έως τέσσερα λεπτά. Δοκιμάστε τη σάλτσα και προσθέστε αλάτι και πιπέρι μέχρι να ισορροπήσει η γεύση της. Ρίξτε τη φλούδα παρμεζάνας στη σάλτσα.

Συμβουλή του συντάκτη: Μην ανησυχείτε αν αυτή η σάλτσα φαίνεται πιο στεγνή παρά υγρή - υποτίθεται ότι είναι! Η Emily Blunt έμαθε από τον διάσημο κουνιάδο της Stanley Tucci (παρουσιαστής του Searching For Italy) ότι μια παραδοσιακή μπολονέζ είναι μια σάλτσα στεγνωτηρίου. (Παρεμπιπτόντως, αν δεν έχετε δοκιμάσει το Stanley Tucci Negroni, είναι το τέλειο απεριτίφ για να απολαύσετε ενώ φτιάχνετε μπολονέζ!)

Βήμα 3: Σιγοβράζουμε στο φούρνο
Βάλτε το καπάκι στο τηγάνι και σύρετέ το στο φούρνο. Μαγειρέψτε τη σάλτσα για 45 λεπτά, ανακατεύοντάς την μία φορά μέχρι τη μέση.

Βήμα 4: Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά
Λίγο πριν τελειώσει η σάλτσα, βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Κρατήστε ένα φλιτζάνι από το νερό μαγειρέματος. Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά και τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα. Προσθέστε σε αυτό την υπόλοιπη κουταλιά της σούπας βούτυρο, την τριμμένη παρμεζάνα και το κρατημένο νερό για τα ζυμαρικά. Ανακατεύουμε όλα μαζί για να επικαλυφθούν τα ζυμαρικά.

Βήμα 5: Τελειώστε το πιάτο

Όταν γίνει η σάλτσα, τραβήξτε το τηγάνι από το φούρνο και αφαιρέστε το καπάκι. Αφαιρούμε και πετάμε τα φύλλα δάφνης και τη φλούδα της παρμεζάνας. Ρίχνουμε το μείγμα των μαγειρεμένων ζυμαρικών στο τηγάνι και ανακατεύουμε να καλυφθούν τα noodles με τη σάλτσα Bolognese. (Αν η σάλτσα σας φαίνεται πολύ αραιή, βάλτε το τηγάνι σε μέτρια φωτιά για λίγα λεπτά για να πήξει.) Ρίξτε με κουταλιά μερίδες από τα ζυμαρικά σε μπολ, περιχύστε τες με περισσότερη τριμμένη παρμεζάνα και σερβίρετε αμέσως.

Εδώ είναι αυτό που σκεφτήκαμε
Αυτή η σάλτσα που σιγοβράζει είναι πραγματικά νόστιμη! Είναι γεμάτο γεύση από τον πελτέ ντομάτας, τα λαχανικά και το τυρί, και από την καραμελωτική επίδραση του φούρνου στα συστατικά. Βρεθήκαμε να πηγαίνουμε πίσω για δευτερόλεπτα—και τρίτα. Ενώ η Έμιλυ προσθέτει μόνο αλάτι, πιπέρι και δάφνη στη σάλτσα της, άλλα καρυκεύματα που θα λειτουργήσουν καλά είναι οι νιφάδες κόκκινου πιπεριού ή μια πρέζα μείγμα ιταλικών βοτάνων.
Για πιο έντονη γεύση ντομάτας, αναζητήστε διπλά συμπυκνωμένο πελτέ ντομάτας σε κουτάκια ή σωληνάρια.

Η Blunt προτιμά να χρησιμοποιεί αλεσμένη γαλοπούλα από σκούρο κρέας στη συνταγή της. Εάν αυτό δεν είναι διαθέσιμο στο κατάστημά σας, διαπιστώσαμε ότι το 80% άπαχο κιμά γαλοπούλας λειτούργησε καλά σε αυτό το πιάτο. Εάν έχετε μηχανή κοπής κρέατος, μπορείτε επίσης να φτιάξετε τη δική σας από μηρούς γαλοπούλας χωρίς κόκαλα.

Αν το επεισόδιο της Emily Blunt του Be My Guest σας έκανε να θέλετε να μαγειρεύετε συνταγές της Ina όλη την εβδομάδα, η Emily λέει ότι αυτό το κοτόπουλο Ina Garten της έκανε πρόταση γάμου!