Κοτόπουλο γεμιστό με αντιπάστο
Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από καλό αντιπάστο. Η μόνη μας ανησυχία με το αλείμμα κρέατος και τυριού είναι ότι δεν είναι ποτέ ένα πραγματικά χορταστικό δείπνο από μόνο του (νομίζουμε ότι το θέλουμε απεγνωσμένα να είναι!). Αλλά μέσω του ψητού τυριού Antipasto και, τώρα, αυτού του γεμιστού κοτόπουλου, το καταλάβαμε.
Αν και η τεχνική hasselback είναι πολύ εύκολη, ξέρετε ότι δεν είναι η πιο προσεγμένη διαδικασία που έγινε ποτέ. Αναπόφευκτα θα χυθούν πράγματα από το κοτόπουλο, και αυτό είναι που το κάνει ακόμα πιο νόστιμο.
ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ: 4 μερίδες
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 10 λεπτά
ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ: 55 λεπτά
CAL/SERV: 700
Συστατικά
4 στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκαλα
2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 κουτ. αποξηραμένη ρίγανη
1/2 κουτ. σκόνη σκόρδου
Αλάτι kosher
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1/4 κιλό ζαμπόν ντελικατέσεν
1/4 κιλό σαλάμι
4 φέτες προβολόνε κομμένες στη μέση
1 γ. στραγγισμένο και κομμένο σε φέτες πιπεροντσίνι
1/3 γ. ψιλοκομμένες ανάμικτες ελιές
1/4 γ. φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
Φρεσκοκομμένος μαϊντανός, για γαρνίρισμα
Κατευθύνσεις
Βήμα 1
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 400°. Τοποθετήστε το κοτόπουλο σε ένα ξύλο κοπής και κάντε 5 σχισμές σε κάθε στήθος, προσέχοντας να μην το κόψετε εντελώς. Μεταφέρετε σε ταψί.
Βήμα 2
Περιχύνετε με ελαιόλαδο το κοτόπουλο και αλατοπιπερώνετε με ρίγανη, σκόρδο σε σκόνη, αλάτι και πιπέρι.
Βήμα 3
Γεμίζουμε κάθε στήθος κοτόπουλου με ζαμπόν, σαλάμι, προβολόνε και πιπεροντσίνι και μετά πασπαλίζουμε με ελιές και παρμεζάνα.
Βήμα 4
Ψήστε μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο και να μην είναι πλέον ροζ, περίπου 25 λεπτά.
Βήμα 5
Γαρνίρουμε με μαϊντανό πριν το σερβίρουμε.