Frittata

 Frittata

Ο λιγότερο ιδιότροπος ξάδερφος του Κις, οι φριτάτες είναι η απάντηση σχεδόν σε κάθε δίλημμα του γεύματος. Θέλετε να γίνετε δημιουργικοί με τα αποφάγια σας; Τα λαχανικά χαλάνε στο ψυγείο σας; Σπίτι αργά και λαχταράς μια απλή συνταγή για πρωινό για δείπνο; Πες το μαζί μας: φριτάτα, φριτάτα, φριτάτα. Αυτό το ευέλικτο πιάτο μπορεί να χειριστεί τα περισσότερα πράγματα που του ρίχνετε, αλλά υπάρχουν μερικά κλειδιά για να το κάνετε όσο το δυνατόν καλύτερα. Ακολουθήστε τις παρακάτω κορυφαίες συμβουλές μας για να βεβαιωθείτε ότι θα καρφώνετε μια φριτάτα με αφράτο κέντρο, τραγανές άκρες κάθε φορά:


Το καλύτερο τηγάνι για φριτάτα.

Ποιος δεν αγαπά μια τραγανή άκρη;! Χρησιμοποιώντας ένα ζεστό χυτοσίδηρο (το προσωπικό μας αγαπημένο) ή οποιοδήποτε βαρύ, πυρίμαχο τηγάνι είναι πραγματικά το μόνο που χρειάζεστε για να το πετύχετε. Μόλις ολοκληρώσετε το μαγείρεμα των πρόσθετων, ρίξτε τα αυγά σας στο τηγάνι που είναι ακόμα ζεστό, μεταφέρετε στο φούρνο και αφήστε το να κάνει τα μαγικά του. Το ίδιο ισχύει αν ξεκινάτε με τα υπολείμματα - απλώς κάντε το τηγάνι ωραίο και ζεστό και προσθέστε λίγο λάδι ή βούτυρο για να βεβαιωθείτε ότι δεν κολλάει τίποτα.


Κορυφαίες συμβουλές για τα πρόσθετα frittata:

Η φριτάτα είναι το τέλειο όχημα για σχεδόν όλα τα συστατικά που θέλετε να χρησιμοποιήσετε, είτε είναι φρέσκα είτε έχουν περισσέψει. Ωστόσο, υπάρχουν μερικά σημαντικά πράγματα που πρέπει να θυμάστε όταν ετοιμάζετε τη φριτάτα των ονείρων σας. Πρώτον: Οι αναλογίες είναι βασικές. Διατηρήστε τα μείγματά σας σε περίπου 2 φλιτζάνια και τη βάση σας σε 8 αυγά + 1/3 φλιτζάνι γάλα/κρέμα + 3/4 φλιτζάνι τυρί. Χτυπήστε τα μαζί, αλάτι, μαύρο πιπέρι και μια πρέζα νιφάδες κόκκινου πιπεριού (αν σας αρέσει λίγο μπαχαρικό) και είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε το χτίσιμο.


Δεύτερον: Είναι ζωτικής σημασίας να μαγειρέψετε πρώτα τα λαχανικά και/ή το κρέας σας και να βεβαιωθείτε ότι δεν είναι μουσκεμένα/υπερβολικά γεμάτα με υγρά. Σε αυτή τη συνταγή, σοτάρουμε τα μανιτάρια και τα κρεμμύδια μας μέχρι να μαλακώσουν και, το πιο σημαντικό, να έχει ψηθεί το νερό από αυτά. Λαχανικά όπως πιπεριές, πράσα, φρέσκα κρεμμυδάκια, λάχανο, ντομάτες και ακόμη και πατάτες πάνε καλά στις φριτάτες. Συμβουλή: Εάν τα λαχανικά σας φαίνονται λίγο υγρά μετά το μαγείρεμα, δώστε τους ένα ελαφρύ ελαφρύ χτύπημα για να βεβαιωθείτε ότι είναι στεγνά πριν προσθέσετε το μείγμα των αυγών σας.


Όταν ρίχνετε τα αυγά πάνω από τα μαγειρεμένα λαχανικά σας, φροντίστε να ανακατέψετε το όλο πράγμα γρήγορα για να τα κατανείμετε όλα ομοιόμορφα.


Σερβίροντας ιδέες.

Μια φριτάτα είναι ιδανική για κάθε γεύμα, οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας. Αν το σερβίρετε για πρωινό, δεν μπορείτε να κάνετε λάθος προσθέτοντας στο πιάτο σας μερικές τηγανητές πατάτες ή τραγανό χασ μπράουν. Φτιάχνετε αυτό για δείπνο; Συνδυάστε τη φριτάτα σας με μια απλή σαλάτα ρόκας ή τη φριτέζα γλυκοπατάτας μας για ένα χορταστικό, εύκολο τέλος στη μέρα σας.


Έφτιαξε αυτό; Πείτε μας πώς πήγε στα σχόλια παρακάτω!


: 6 μερίδες

: 15

: 40

: 273

8 μεγάλα αυγά

3/4 γ. τριμμένη μοτσαρέλα

1/3 γ. κρέμα γάλακτος

Αλάτι kosher

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Πρέζα νιφάδες κόκκινης πιπεριάς

2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1 ασκαλώνιο, ψιλοκομμένο

3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

8 ουγγιές. μανιτάρια baby bella, κομμένα σε φέτες

3 γ. baby σπανάκι

1/2 γ. ρικότα


  1

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 375°. Σε ένα μεσαίο μπολ, χτυπήστε τα αυγά, τη μοτσαρέλα και την κρέμα. αλάτι, μαύρο πιπέρι και κόκκινο πιπέρι.

  2

Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε το λάδι. Προσθέστε το ασκαλώνιο και το σκόρδο και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να γίνει διάφανο το ασκαλώνιο, περίπου 5 λεπτά. Προσθέστε τα μανιτάρια και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 5 λεπτά ακόμα. Προσθέστε το σπανάκι και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μαραθεί, περίπου 2 λεπτά. καρυκεύουμε με αλάτι και μαύρο πιπέρι.

  3

Ρίξτε το μείγμα των αυγών στο τηγάνι πάνω από τα λαχανικά. Κουκλίτσα με ρικότα.

  4

Ψήστε τη φριτάτα μέχρι να δέσουν τα αυγά και οι άκρες να ροδίσουν, περίπου 12 λεπτά.