Creamy Kale & Gnocchi Bake

 Οι λάτρεις του κρεμώδους σπανακιού θα λατρέψουν οπωσδήποτε αυτό το χορταστικό, κρεμώδες κέικ και νιόκι κέικ που βάζει το κλασικό συνοδευτικό μπροστά και στο κέντρο στο πιάτο σας με τα νιόκι ως το κύριο αξιοθέατο. Συνδυάζεται γρήγορα αφού τα νιόκι μαγειρεύονται μέσα στη σάλτσα, κάνοντάς τα εξαιρετικά κρεμώδη και νόστιμα.


Αν και το λάχανο δεν πρέπει να είναι μούσκεμα όταν μπαίνει στο τηγάνι, είναι εντάξει να έχει μείνει λίγο νερό να κολλάει στα φύλλα όταν το σοτάρετε. Μη διστάσετε να αλλάξετε το τυρί για ελαφρώς διαφορετικές γευστικές νότες - το τσένταρ και το ελβετικό συνεργάζονται καλά ή ακόμα καλύτερα, δοκιμάστε το τυρί Gruyère με ξηρούς καρπούς.


Για μια επιπλέον στρώση τραγανότητας, προσθέστε 1 φλιτζάνι ψίχα ψωμιού panko όταν προσθέτετε το τυρί.


Για περισσότερες ιδέες για νιόκι, ρίξτε μια ματιά στα νιόκι σε στιλ tteokbokki, στα νιόκι βουτύρου της Τοσκάνης και στα κρεμώδη κοτόπουλο και νιόκι σε ένα τηγάνι.


ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ: 6 - 8 μερίδες

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 25 λεπτά

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ: 1 ώρα 10 λεπτά

Συστατικά

2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

2 (10 oz.) τσαμπιά λάχανο, αφαιρούνται οι μίσχοι και τα φύλλα σχισμένα (περίπου 24 συσκευασμένα c. συνολικά)

Αλάτι kosher

3 κ.σ. ανάλατο βούτυρο

2 μεγάλα ασκαλώνια, ψιλοκομμένα

3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

3 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

4 γ. γάλα μη αποβουτυρωμένο

2 κουτ. μουστάρδα Ντιζόν

Πρέζα αλεσμένο μοσχοκάρυδο

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

1 (16-oz.) συσκευασία νιόκι πατάτας ψυγείου

8 ουγγιές. Τυρί Monterey Jack, τριμμένο (περίπου 2 c.), χωρισμένο

1 ουγκιά. Παρμεζάνα, ψιλοτριμμένη (περίπου 1/4 γ.)

Κατευθύνσεις


Βήμα 1

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 375º. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ζεσταίνουμε το λάδι. Προσθέστε λάχανο λάχανο μια μεγάλη χούφτα κάθε φορά, ανακατεύοντας με λαβίδες και μαραίνοντας ελαφρά κάθε παρτίδα πριν προσθέσετε την επόμενη, μέχρι να προστεθεί όλο το λάχανο και τα φύλλα να γίνουν ανοιχτό πράσινο και μόλις μαραθούν, περίπου 5 λεπτά συνολικά. Αλατοπιπερώνετε το λάχανο με 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και το μεταφέρετε σε ένα ταψί 11" επί 8" (2 λίτρα).

Βήμα 2

Στην ίδια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, λιώνουμε το βούτυρο. Μαγειρέψτε τα ασκαλώνια και το σκόρδο, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν, για 3 έως 5 λεπτά. Προσθέστε το αλεύρι και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, μέχρι να φρυγανιστεί ελαφρά, περίπου 1 λεπτό ακόμα.

Βήμα 3

Ενώ ανακατεύετε, ρίχνετε σιγά σιγά το γάλα μέχρι να ομογενοποιηθεί και να ομογενοποιηθεί. Χτυπάμε τη μουστάρδα, το μοσχοκάρυδο, 3/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και 1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι. Ρίξτε μέσα τα νιόκι. Αφήνουμε το μείγμα να σιγοβράσει σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, και μαγειρεύουμε μέχρι να πήξει ελαφρά, περίπου 1 λεπτό.

Βήμα 4

Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και χτυπάτε μέσα 1 φλιτζάνι τυρί Monterey Jack μέχρι να λιώσει. Επιστρέψτε το μαγειρεμένο λάχανο στην κατσαρόλα και ρίξτε το να ενωθεί, στη συνέχεια ξύστε το μείγμα του λάχανου στο ταψί. Γεμίστε με παρμεζάνα και το υπόλοιπο 1 φλιτζάνι τυρί Monterey Jack.

Βήμα 5

Ψήνουμε μέχρι να ροδίσει η γέμιση και να ροδίσει από πάνω, για 16 με 20 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει 10 λεπτά πριν σερβίρουμε.