Keto Mac & Cheese

 Keto Mac & Cheese

Εάν ακολουθείτε τη δίαιτα κετο, ξέρετε ότι υπάρχουν πολλά όχι στο κλασικό mac & cheese. Αυτή η έκδοση με χαμηλούς υδατάνθρακες απαλλάσσει τα μη κετο συστατικά (αέμ, ζυμαρικά) χωρίς να θυσιάζει τη γεύση. Αντί για ζυμαρικά, χρησιμοποιούμε κουνουπίδι (και 3 είδη τυριών!) για να δημιουργήσουμε αυτό το κρεμώδες, τυρώδες πιάτο που είναι εξίσου ανακουφιστικό με το πρωτότυπο. Είστε έτοιμοι να βουτήξετε σε μία από τις κορυφαίες συνταγές κετο; Εδώ είναι όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε:


Κορυφαίες συμβουλές για την παρασκευή keto mac & cheese:

— Μην παραλείψετε το ψήσιμο. Το ψήσιμο βοηθά το κουνουπίδι να απελευθερώσει νερό και να καραμελώσει, προσθέτοντας μια πιο πλούσια γεύση στο mac.

— Τρυπήστε την πρωτεΐνη με μπέικον. Διπλώστε 6 ουγγιές θρυμματισμένο μαγειρεμένο μπέικον στο κουνουπίδι και τα τυριά λίγο πριν προσθέσετε την επικάλυψη από φλούδα χοιρινού κρέατος.

— Ανταλλάξτε διαφορετικά τυριά. Εάν η αγαπημένη σας συνταγή για μακαρόνια θέλει φοντίνα, γκούντα ή γραβιέρα, χρησιμοποιήστε ελεύθερα λίγο από το τσένταρ.

— Η επικάλυψη με φλούδα χοιρινού είναι εντελώς προαιρετική, αλλά πιστεύουμε ότι προσθέτει ένα ευχάριστο τραγανό στο κρεμώδες πιάτο μας.

— Προσθέστε λίγη καυτερή σάλτσα αν θέλετε να ανεβείτε τη φωτιά!


Αποθήκευση.

Ψυγμένο σε αεροστεγές δοχείο, αυτό το mac θα διαρκέσει έως και 5 ημέρες. Προτείνουμε να το ξαναζεστάνουμε σε φούρνο 400° μέχρι να ζεσταθεί - η υψηλή θερμοκρασία θα βοηθήσει να γίνει τραγανή η επικάλυψη.



ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ: 8 μερίδες

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 20 λεπτά

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ: 1 ώρα 20 λεπτά

CAL/SERV: 650

Συστατικά

ΓΙΑ ΤΟ MAC & ΤΥΡΙ

Βούτυρο, για ταψί

2 μέτρια κεφάλια κουνουπίδι, κομμένα σε μπουκίτσες

2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Αλάτι kosher

1 γ. κρέμα γάλακτος

6 oz. τυρί κρέμα, κομμένο σε κύβους

4 γ. τριμμένο τσένταρ

2 γ. τριμμένη μοτσαρέλα

1 κ.γ. καυτερή σάλτσα (προαιρετικά)

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

ΓΙΑ ΤΟ TOOPING

4 ουγκιές. φλούδες χοιρινού κρέατος, θρυμματισμένοι

1/4 γ. φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα

1 κ.γ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

2 κ.σ. φρεσκοκομμένο μαϊντανό, για γαρνίρισμα


Κατευθύνσεις


Βήμα 1

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 375° και βουτυρώνουμε ένα ταψί 9"-x-13". Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίξτε το κουνουπίδι με 2 κουταλιές της σούπας λάδι και αλατοπιπερώστε. Απλώστε το κουνουπίδι σε δύο μεγάλα φύλλα ψησίματος και ψήστε μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν ελαφρά, περίπου 40 λεπτά.

Βήμα 2

Εν τω μεταξύ, σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε την κρέμα. Αφήνουμε να σιγοβράσει, στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε τα τυριά μέχρι να λιώσουν. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε την καυτερή σάλτσα αν τη χρησιμοποιήσουμε και αλατοπιπερώνουμε και μετά ρίχνουμε το ψητό κουνουπίδι. Δοκιμάστε και καρυκεύστε περισσότερο αν χρειάζεται.

Βήμα 3

Μεταφέρετε το μείγμα στο έτοιμο ταψί. Σε ένα μεσαίο μπολ ανακατεύουμε να ενωθούν οι φλούδες χοιρινού, η παρμεζάνα και το λάδι. Πασπαλίστε το μείγμα σε ομοιόμορφη στρώση πάνω από το κουνουπίδι και το τυρί.

Βήμα 4

Ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν, 15 λεπτά. Αν θέλετε, ανάψτε το φούρνο να ψηθεί για να ψηθεί περαιτέρω, περίπου 2 λεπτά.

Βήμα 5

Γαρνίρουμε με μαϊντανό πριν το σερβίρουμε.