Reverse Sear Steak

 Μπριζόλα Reverse Sear

Όταν μαγειρεύουμε μπριζόλα, αναζητούμε κυρίως δύο πράγματα: τρυφερό, ζουμερό κρέας και μια γευστική, ψημένη κρούστα. Αυτή η μέθοδος αντίστροφης αναζήτησης διασφαλίζει ότι μπορούμε να έχουμε και τα δύο! Το καλύτερο κομμάτι? Είναι πολύ εύκολο και κυρίως πρακτικό.


Αυτή η μέθοδος ξεκινά με το ψήσιμο της μπριζόλας σας σε χαμηλή θερμοκρασία, στους 225°, στο φούρνο. Αυτό επιτρέπει στη μπριζόλα να μαγειρεύεται αργά και ομοιόμορφα, παρόμοια με το μαγείρεμα του sous vide. Όταν η μπριζόλα ψηθεί σχεδόν σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας—παραμένουμε σε περίπου 125° εσωτερική θερμοκρασία για μέτρια σπάνια— προχωρήστε στο επόμενο βήμα σας: το ψήσιμο!


Ξεκινήστε με ένα ουδέτερο λάδι με υψηλό σημείο καπνού, ώστε να μπορείτε πραγματικά να το ζεστάνετε για να ψήσετε τη μπριζόλα σας: κανόλα, λαχανικά, σπόροι σταφυλιού όλα θα κάνουν μια χαρά. Μόλις έχετε μια ωραία κρούστα, χαμηλώστε τη φωτιά και προσθέστε βούτυρο και άλλα αρώματα όπως ανθεκτικά βότανα ή ολόκληρες θρυμματισμένες σκελίδες σκόρδου. Γείρετε το τηγάνι σας προς το μέρος σας και αφήστε το λιωμένο βούτυρο να γεμίσει με τα αρωματικά, στη συνέχεια χρησιμοποιήστε ένα κουτάλι για να λουστείτε το βούτυρο πάνω από τη μπριζόλα για να αρωματίσετε περισσότερο και να αναπτύξετε την τραγανή κρούστα.


Το τελευταίο αλλά κρίσιμο βήμα είναι να αφήσετε τη μπριζόλα σας να ξεκουραστεί σε ένα ξύλο κοπής για τουλάχιστον 10 λεπτά. Αυτό επιτρέπει στο κρέας να χαλαρώσει, τους χυμούς να αναδιανεμηθούν και το μαγείρεμα να διαχέεται σε ολόκληρη τη μπριζόλα για ένα πιο τρυφερό δάγκωμα. Θυμηθείτε να κόψετε σε φέτες κόντρα στον κόκκο και, στη συνέχεια, καρυκεύστε με θαλασσινό αλάτι για μια φανταχτερή τελευταία πινελιά!


Νιώθεις επιπλέον φανταχτερό; Γεμίστε τη μπριζόλα σας με ένα σύνθετο βούτυρο όπως το Red Wine Butter ή το Cowboy Butter.


Τα κατάφερα? Πείτε μας πώς πήγε στην παρακάτω ενότητα σχολίων!


: 2 μερίδες

: 20

: 1 20

: 625

1 rib eye μπριζόλα πάχους 2" (περίπου 14 oz.)

Αλάτι kosher

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Λάδι Canola

2 κ.σ. βούτυρο

3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες

2 κλωναράκια δεντρολίβανο

Λεπιοειδές θαλασσινό αλάτι


  1

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 225°. Αλατοπιπερώνουμε γενναιόδωρα τη μπριζόλα. Μεταφέρετε τη μπριζόλα σε μια σχάρα σε ένα δίσκο λαμαρίνας και ψήνετε για 50 έως 55 λεπτά, έως ότου η εσωτερική θερμοκρασία της μπριζόλας είναι 125° για μέτρια σπάνια. (Αν προτιμάτε μια πιο καλοψημένη μπριζόλα, προσαρμόστε το χρόνο όπως απαιτείται για τη θερμοκρασία.)

  2

Σε ένα μέτριο μαντεμένιο τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία, ζεσταίνουμε το λάδι μέχρι σχεδόν να καπνίσει. Προσθέστε τη μπριζόλα και μαγειρέψτε, αναποδογυρίζοντας μία φορά, μέχρι να αρχίσει να σχηματίζεται μια βαθιά χρυσή κρούστα και στις δύο πλευρές της μπριζόλας, περίπου 1 λεπτό ανά πλευρά.

  3

Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια χαμηλή και προσθέτουμε το βούτυρο, το σκόρδο και το δεντρολίβανο στο τηγάνι. Χρησιμοποιώντας μια πετσέτα κουζίνας, πιάστε προσεκτικά τη λαβή του τηγανιού και γείρετε προς το μέρος σας, έτσι ώστε το λιωμένο βούτυρο να σχηματίσει μια λίμνη στο κάτω μέρος του τηγανιού. Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι, αλείφετε συνεχώς το βούτυρο στη μπριζόλα για να σχηματίσετε μια βαθύτερη χρυσή κρούστα. Βεβαιωθείτε ότι το δεντρολίβανο και το σκόρδο είναι βυθισμένα στο βούτυρο. αυτό θα βοηθήσει τις γεύσεις τους να ενωθούν μεταξύ τους. Εάν η μπριζόλα έχει περιττό λίπος γύρω από τις πλευρές, χρησιμοποιήστε λαβίδες για να κρατήσετε τη μπριζόλα στο πλάι και να αφαιρέσετε το λίπος.

  4

Μεταφέρετε τη μπριζόλα σε ένα ξύλο κοπής και αφήστε να ξεκουραστεί για περίπου 10 λεπτά για να κλειδώσουν οι χυμοί.

  5

Κόβουμε σε φέτες με προκατάληψη ενάντια στους κόκκους, πασπαλίζουμε με νιφάδες αλάτι και περισσότερο πιπέρι.