Κέικ Raspberry Ricotta Mug

 

Κέικ Raspberry Ricotta Mug

Κέικ Raspberry Ricotta Mug


Συστατικά

κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
3/4 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/4 φλιτζάνι τυρί ρικότα με πλήρες γάλα
κουταλιές της σούπας μισή-μισή κρέμα μοιρασμένη
1 κουταλιά της σούπας λάδι κανόλα
1 κουταλιά της σούπας φρέσκο ​​χυμό λεμονιού
6 φρέσκα σμέουρα, ψιλοκομμένα
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη ζαχαροπλαστικής
Προαιρετικά: Φρέσκο ​​βασιλικό ή φύλλα μέντας και σμέουρα


Κατευθύνσεις

Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το μπέικιν πάουντερ. Προσθέστε ρικότα, 2 κουταλιές της σούπας μισή-μισή, λάδι και χυμό λεμονιού μέχρι να ενωθούν. Κορυφή με ψιλοκομμένα σμέουρα? ανακατεύουμε να ενωθούν. Ρίξτε ένα κουτάλι σε 16-oz. κούπα ramekin ή κατάλληλη για φούρνο μικροκυμάτων.
Φούρνο μικροκυμάτων σε υψηλή θερμοκρασία μέχρι να πήξει, 2 έως 3 λεπτά. Ανακατέψτε τη ζάχαρη ζαχαροπλαστικής και την υπόλοιπη 1 κουταλιά της σούπας μισή-μισή. περιχύστε το ζεστό κέικ. Γαρνίρουμε αν θέλουμε. Σερβίρετε αμέσως.

Στοιχεία για τη διατροφή

1 κέικ: 601 θερμίδες, 25 g λιπαρά (8 g κορεσμένα λιπαρά), 48 mg χοληστερόλη, 459 mg νάτριο, 84 g υδατάνθρακες (58 g σάκχαρα, 2 g φυτικές ίνες), 12 g πρωτεΐνη.