Vegan Charred Lemon-Asparagus Risotto

 Λαχταράτε κάτι σούπερ ανακουφιστικό; Θέλετε να εντυπωσιάσετε μια vegan αγαπημένη σας το επόμενο ραντεβού; Έχετε μια αφθονία από ελαστικά σπαράγγια που θέλετε να επιδείξετε; Αυτή η γρήγορη και απλή συνταγή είναι για εσάς. Δεν είναι τόσο διαφορετικό από το κανονικό ριζότο, αλλά γίνεται εξαιρετικά ιδιαίτερο (και φιλικό προς τους vegan) με vegan βούτυρο και ένα to-die-for σπιτικό "Parm" από κάσιους.


Αν δεν έχετε ξαναφτιάξει ριζότο, ορίστε μερικές συμβουλές: Πρώτα, κάντε υπομονή! Το βήμα που περιγράφει την επαναλαμβανόμενη ρίψη ζωμού στο τηγάνι σας είναι σημαντικό για να αποκτήσετε κρεμώδες ριζότο, οπότε μην το παραλείψετε και μην το πετάξετε όλο μαζί. Ένας άλλος τρόπος για να διασφαλίσετε πλούσιο ριζότο είναι να επιλέξετε το σωστό ρύζι: Το Arborio είναι το πιο συχνά διαθέσιμο ρύζι ριζότο, αλλά και άλλες παχουλές επιλογές με κοντές έως μεσαίους κόκκους θα λειτουργήσουν επίσης. Η τελευταία μας συμβουλή: Μην παραλείψετε αυτό το κάλυμμα Parm. προσθέτει υπέροχη γεύση και τραγανή γεύση σε αυτό (και TBH σε οποιαδήποτε συνταγή ιταλικής έμπνευσης, vegan ή όχι).


Δεν είστε λάτρης των κάσιους; Δύσκολες στιγμές ως βίγκαν - τα κάσιους εμφανίζονται σε μερικές από τις αγαπημένες μας vegan συνταγές, όπως η κρέμα μας με κάσιους Alfredo ή το ντιπ Chipotle «queso». Ευτυχώς για εσάς, όμως, το Parm εδώ λειτουργεί με μια ποικιλία ξηρών καρπών. Ασχολούμαστε με τα αμύγδαλα ως εναλλακτική λύση, αλλά δοκιμάστε και καρύδια ή πεκάν (απλώς προσέξτε να μην τα σφίξετε πολύ, καθώς είναι πιο λιπαρά και θα μετατραπούν σε βούτυρο πιο γρήγορα). Η συνταγή γαρνιτούρας διπλασιάζεται ή τριπλασιάζεται καλά επίσης, οπότε κάντε τη χάρη στον εαυτό σας και κάντε επιπλέον. Πάει φανταστικά σε όλα.




ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ: 4 μερίδες

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 20 λεπτά

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ: 50 λεπτά

Συστατικά

ΡΙΖΟΤΟ

3 γ. ζωμό λαχανικών με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο

3 γ. νερό

1 ματσάκι σπαράγγια (περίπου 1 κιλό), τα άκρα κομμένα

1 λεμόνι, κομμένο σε λεπτές φέτες, συν 1/4 γ. φρέσκο χυμό λεμονιού

1/2 μεγάλο κίτρινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 μεγάλα ασκαλώνια, ψιλοκομμένα

3 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1 κουτ. αλάτι kosher, συν περισσότερο

3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

1 1/2 γ. ρύζι arborio

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ & ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ "ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ".

1/2 γ. ωμά, ανάλατα κάσιους

1 κ.γ. διατροφική μαγιά

1/4 κουτ. σκόνη σκόρδου

1/4 κουτ. σκόνη κρεμμυδιού

Αλάτι kosher

2 κ.σ. vegan βούτυρο ή μαργαρίνη

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Κατευθύνσεις


ΡΙΖΟΤΟ

Βήμα 1

Σε μια μέτρια κατσαρόλα ανακατεύουμε το ζωμό και το νερό. Αφήνουμε να σιγοβράσει σε μέτρια φωτιά. Μειώστε τη θερμότητα στο χαμηλό.

Βήμα 2

Εν τω μεταξύ, ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι ίσιας όψης σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να ζεσταθεί πολύ, περίπου 2 λεπτά. Προσθέστε τα μισά σπαράγγια σε ομοιόμορφη στρώση και μαγειρέψτε, γυρίζοντας μερικές φορές, μέχρι να γίνουν τραγανά και να απανθρακωθούν κατά τόπους, περίπου 4 λεπτά. Μεταφέρετε τα απανθρακωμένα σπαράγγια σε ένα ξύλο κοπής. Επαναλάβετε με τα υπόλοιπα σπαράγγια.

Βήμα 3

Προσθέστε τις φέτες λεμονιού στο τηγάνι και μαγειρέψτε, γυρίζοντας μέχρι τη μέση, μέχρι να απανθρακωθούν ελαφρά, περίπου 2 λεπτά. Μεταφορά σε ξύλο κοπής με σπαράγγια.

Βήμα 4

Αφαιρέστε το τηγάνι από τη φωτιά. Τοποθετήστε το κρεμμύδι και το ασκαλώνιο στο τηγάνι και ανακατέψτε μερικές φορές (θα ανθίσουν σχεδόν αμέσως). Προσθέτουμε το λάδι και ανακατεύουμε να επικαλυφθεί.

Βήμα 5

Επαναφέρετε το τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε μια πρέζα αλάτι και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι, περίπου 2 λεπτά. Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, μέχρι να μυρίσει, περίπου 2 λεπτά.

Βήμα 6

Ανακατέψτε το ρύζι σε μείγμα κρεμμυδιού. καρυκεύουμε με 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να φρυγανιστεί ελαφρά το ρύζι, περίπου 2 λεπτά.

Βήμα 7

Ρίχνουμε το χυμό λεμονιού στο μείγμα του ρυζιού και αφήνουμε να πάρει μια βράση. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά, περίπου 1 λεπτό.

Βήμα 8

Προσθέστε μερικές κουταλιές ζεστού μείγματος ζωμού στο τηγάνι και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, μέχρι να απορροφηθεί ο ζωμός. Συνεχίστε το μαγείρεμα, προσθέτοντας μερικές κουταλιές ζωμό καθώς απορροφάται και ανακατεύοντας συχνά, μέχρι το ρύζι να γίνει al dente, περίπου 25 λεπτά.

Βήμα 9

Αφαιρούμε μερικές άκρες από σπαράγγια και αφήνουμε στην άκρη για το σερβίρισμα. Κόψτε τα υπόλοιπα σπαράγγια σε κομμάτια 1".

ΤΟΠΙΝΓΚ «ΠΑΡΜΕΖΑΝΑΣ».

Βήμα 1

Σε έναν επεξεργαστή τροφίμων, κάσιους, διατροφική μαγιά, σκόνη σκόρδου, σκόνη κρεμμυδιού και μια πρέζα αλάτι μέχρι να ενωθούν καλά και τα κάσιους να ψιλοκομιστούν. αλατοπιπερώνουμε, αν χρειάζεται.

Βήμα 2

Όταν το ρύζι είναι al dente, ανακατέψτε το βούτυρο, τα σπαράγγια και 1 κουταλιά της σούπας vegan παρμεζάνα μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να ζεσταθούν τα σπαράγγια. αλατοπιπερώνουμε.

Βήμα 3

Συμπληρώστε με φέτες λεμονιού και κρατημένες κορυφές από σπαράγγια. Πασπαλίζουμε με περισσότερη vegan παρμεζάνα και σερβίρουμε ζεστή