Κρεμώδης μπριζόλα Fettuccine

 Κρεμώδης μπριζόλα Fettuccine

Κρεμώδης μπριζόλα Fettuccine


Σχεδιάζετε ένα υπέροχο βράδυ ραντεβού αλλά δεν μπορείτε να αποφασίσετε μεταξύ μπριζόλας και ζυμαρικών; Η εύκολη λύση μας: να έχετε και τα δύο! Το φετουτσίνι κοτόπουλου θα είναι για πάντα ένα κλασικό αγαπημένο, αλλά σε αυτές τις επιπλέον ειδικές περιστάσεις, η μπριζόλα ενισχύει τον φανταχτερό παράγοντα σε αυτό το κλασικό πιάτο ζυμαρικών. Σε συνδυασμό με γλυκά ντοματίνια, σπανάκι και σπιτικό γλάσο βαλσάμικο, αυτό το πιάτο έχει γεύση σαν να χρειάστηκε ώρες, ενώ στην πραγματικότητα είναι έτοιμο σε μόλις 30 λεπτά. Είτε χρειάζεστε μια συνταγή για δείπνο της τελευταίας στιγμής για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου (δεν θα κρίνουμε) είτε απλά θέλετε να περιποιηθείτε τον εαυτό σας μετά από μια κουραστική εβδομάδα, αυτή η μπριζόλα fettuccine θα είναι το νέο σας πιάτο.


Δεν θέλετε να ενσωματώσετε μπριζόλα στο πιάτο ζυμαρικών σας; Κανένα πρόβλημα. Φτιάξτε την αντίστροφη μπριζόλα μας ή τη μπριζόλα βουτύρου Cajun και σερβίρετε με ζυμαρικά όπως είναι ή με την καλύτερη σάλτσα Alfredo αντί για την κρεμώδη σάλτσα που χρησιμοποιείται εδώ.


Σερβίρετε αυτό το γεύμα που αξίζει τον κόπο με ψητά σπαράγγια, γεμιστά μανιτάρια ή παντζανέλα σε τηγάνι για ένα αξέχαστο δείπνο.


Το έφτιαξες για ραντεβού και ερωτεύτηκες το πιάτο; Ενημερώστε μας στα σχόλια παρακάτω και μην ξεχάσετε να το αξιολογήσετε!


ΑΠΟΔΟΣΗ: 

4 μερίδες

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 

10 λεπτά

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

 30 λεπτά

CAL/SERV: 860

Συστατικά

12 ουγκιές. φετουτσίνι

1 κιλό φιλέτο φιλέτο

2 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

2 κουταλιές της σούπας βούτυρο

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

2 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 γ. γάλα

1/2 γ. φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα

1 κουταλιά της σούπας φρεσκοκομμένο μαϊντανό

1 1/2 γ. ντοματίνια κομμένα στη μέση

4 γ. baby σπανάκι

2 κουταλιές της σούπας γλάσο βαλσάμικο (1/3 κ.γ. ξύδι βαλσάμικο σιγοβρασμένο για περίπου 10 λεπτά)

Κατευθύνσεις

ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

Βήμα 1

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, βράζουμε τα ζυμαρικά μέχρι να γίνουν al dente σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Κρατήστε ½ φλιτζάνι ζυμαρικό νερό πριν τα στραγγίσετε. Επιστρέψτε τα ζυμαρικά στην κατσαρόλα.

Βήμα 2

Αλείφουμε με λάδι και τις δύο πλευρές της μπριζόλας και αλατοπιπερώνουμε γενναιόδωρα. Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μαγειρέψτε τη μπριζόλα μέχρι να γίνει η επιθυμητή, 4 λεπτά ανά πλευρά για μέτρια-σπάνια. Μεταφέρετε σε πιατέλα να ξεκουραστεί για 10 λεπτά. Κόβουμε τη μπριζόλα σε λεπτές φέτες.

Βήμα 3

Λιώνουμε το βούτυρο στο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσει και να μυρίσει, 1 έως 2 λεπτά. Χτυπάμε το αλεύρι και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό ακόμα, μετά προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα, ανακατεύοντας να σπάσουν οι σβώλοι και σιγοβράζουμε μέχρι να πήξει, για 5 λεπτά. Προσθέτουμε την παρμεζάνα και τον μαϊντανό και αλατοπιπερώνουμε. Προσθέστε τις ντομάτες και μαγειρέψτε μέχρι να σκάσουν, 2 με 3 λεπτά.

Βήμα 4

Προσθέστε τα μαγειρεμένα ζυμαρικά και ¼ φλιτζάνι κρατημένο νερό για τα ζυμαρικά στο τηγάνι και ανακατέψτε να ενωθούν, προσθέτοντας περισσότερο νερό ζυμαρικών όσο χρειάζεται. Προσθέτουμε το σπανάκι και ανακατεύουμε μέχρι να μαραθεί.

Βήμα 5

Περιχύνουμε με κομμένη μπριζόλα και περιχύνουμε με γλάσο βαλσάμικο.