One-Pot Vegetarian Chili Mac

 One-Pot Vegetarian Chili Mac

Μία από τις αγαπημένες μας συνταγές comfort food, αυτό το βραδινό βραδινό δείπνο συνδυάζει δύο κλασικά: mac & cheese και πλούσιο χορτοφαγικό τσίλι. Αυτό το καπνιστό, γεμάτο γεύση γεύμα, συγκεντρώνεται σε μια κατσαρόλα και είναι SUPER ευέλικτο. Ρίξτε το αγαπημένο σας σχήμα φασολιών και ζυμαρικών, λιώστε στο αγαπημένο σας τυρί και προσθέστε ό,τι σας αρέσει — αρκεί να είναι τραγανό 😉.

Όπως είπαμε, αυτό το mac δεν είναι μόνο εύκολο και νόστιμο, αλλά εξαιρετικά ευέλικτο. Χρησιμοποιήστε οποιαδήποτε φασόλια, σχήμα ζυμαρικών ή τυρί που σας αρέσει. Τα μαύρα φασόλια, τα λευκά φασόλια, τα νεφρά και το pinto είναι όλα κλασικές επιλογές, και πραγματικά δεν μπορείτε να κάνετε λάθος με το σχήμα των ζυμαρικών, αλλά πήγαμε με cavatappi εδώ. Όσον αφορά τα toppings, τα Frito's είναι κλασικά αλλά τηγανητά κρεμμύδια, οποιοδήποτε τσιπ από καλαμπόκι/τορτίγια ή φρυγανισμένους ξηρούς καρπούς θα κάνουν το κόλπο. Λατρεύουμε αυτή τη χορτοφαγική εκδοχή, αλλά για μια vegan εκδοχή, sub in vegan τυρί για τα γαλακτοκομικά τυριά ή παραλείψτε τα όλα μαζί!

Έφτιαξε αυτό; Πείτε μας πώς πήγε στην παρακάτω ενότητα σχολίων!

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ: 

4 μερίδες

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ: 45λεπτά

CAL/SERV: 766

Συστατικά

3 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1 λευκό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο, χωρισμένο

2 παϊδάκια σέλινο, ψιλοκομμένο

2 jalapeños, κομμένα σε λεπτές φέτες, χωρισμένα

1 κουτ. αλάτι kosher, συν περισσότερο

4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

1 έως 3 τσίλι από κονσέρβα τσίλι σε adobo, ανάλογα με την προτίμηση μπαχαρικών, κιμά

1 κ.γ. αλεσμένο κύμινο

1 κουτ. αποξηραμένη ρίγανη

1 γ. φρεσκοκομμένο κόλιανδρο, χωρισμένο

2 1/4 γ. κρύο νερό

1 (28-oz.) κουτί ντομάτες ολόκληρες, θρυμματισμένες

1 (15 ουγκιά) κονσέρβα, νεφρό, λευκά φασόλια ή μαύρα φασόλια, στραγγισμένα και ξεπλυμένα

8 ουγγιές. ξηρά ζυμαρικά, όπως cavatappi

1 γ. τριμμένο λευκό τσένταρ

8 ουγγιές. Μοτσαρέλα πλήρες γάλα χαμηλής υγρασίας, κομμένη σε μικρούς κύβους

Τσιπς καλαμποκιού, όπως Fritos, για επικάλυψη

Κατευθύνσεις

Βήμα 1

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα με βαρύ πάτο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε ¾ κρεμμύδι, σέλινο και ¾ από τα jalapeños. (Το υπόλοιπο κρεμμύδι και το jalapeño είναι για γαρνίρισμα!) Αλατίστε και μαγειρέψτε μέχρι τα λαχανικά να είναι κυρίως τρυφερά και τα κρεμμύδια να είναι ημιδιαφανή και ελαφρώς χρυσαφί, περίπου 8 έως 10 λεπτά.

Βήμα 2

Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε μέχρι να μυρίσει, 1 λεπτό. Προσθέστε τον κιμά τσίλι, το κύμινο και τη ρίγανη και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συχνά, για 1 λεπτό ακόμα. Προσθέστε ½ κόλιαντρο και νερό και χρησιμοποιήστε μια ξύλινη κουτάλα για να ξύσετε τυχόν ροδισμένα κομμάτια από τον πάτο του τηγανιού. Προσθέστε θρυμματισμένες ντομάτες μαζί με οποιοδήποτε υγρό στο κουτί.

Βήμα 3

Προσθέστε τα φασόλια, τα ξηρά ζυμαρικά και 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Σκεπάζουμε, αφήνουμε να πάρει μια βράση, στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να βράσουν με μισάνοιχτο καπάκι για 14 με 16 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα ζυμαρικά.

Βήμα 4

Αποσύρουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε τα τυριά μέχρι να λιώσουν. Σερβίρουμε με θρυμματισμένα τσιπς καλαμποκιού και τα υπόλοιπα jalapeños σε φέτες και κρεμμύδι για γαρνίρισμα.