Κοτόπουλο Cajun
Το καρύκευμα Cajun είναι ένα από τα κορυφαία 5 μείγματα καρυκευμάτων για τους σεφ της Test Kitchen μας. (Αν δεν μας πιστεύετε, ρίξτε μια ματιά στις πολλές συνταγές cajun, συμπεριλαμβανομένης αυτής της εξωπραγματικής γαρίδας cajun). Λατρεύουμε τις πικάντικες, ζουμερές γεύσεις που μπορεί να προσφέρει σε ό,τι αγγίζει και τώρα, το κοτόπουλο cajun είναι εδώ για να εμπλουτίσει το βραδινό σας δείπνο. ΚΑΙ είναι απολύτως γεμιστό με πιπεριές και τυρί. Αυτή η νοστιμιά το καθιστά επίσης τέλειο υποψήφιο για τα υπολείμματα γιατί αυτή η γεύση διαρκεί και διαρκεί. Απλώς αποθηκεύστε το σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο και μπορεί να διαρκέσει έως και 4 ημέρες. Μετά την πρώτη σας μπουκιά θα αναρωτιέστε γιατί δεν γεμίζετε το κοτόπουλο σας εδώ και χρόνια!
Δοκίμασες να το φτιάξεις; Πείτε μας πώς πήγε στα σχόλια παρακάτω!
ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ: 4 μερίδες
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 10 λεπτά
ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 30 λεπτά
ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ: 45 λεπτά
CAL/SERV: 534
Συστατικά
2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 γ. μέτριο κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
1 γ. κόκκινη και πράσινη πιπεριά, κομμένη σε κύβους
Αλάτι kosher
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
4 στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκαλα και πέτσα
1 γ. τριμμένο τσένταρ
2 κ.σ. Καρύκευμα Cajun
Κατευθύνσεις
Βήμα 1
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 350°. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε το λάδι. Προσθέστε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν, για 5 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς.
Βήμα 2
Με ένα κοφτερό μαχαίρι, δημιουργήστε μια τσέπη σε κάθε στήθος κοτόπουλου. Γεμίστε το καθένα με μείγμα λαχανικών και στη συνέχεια με τσένταρ. Αλατοπιπερώνετε το κοτόπουλο παντού με καρυκεύματα Cajun, αλάτι και πιπέρι.
Βήμα 3
Προσθέστε το κοτόπουλο στο τηγάνι και ψήστε μέχρι να ψηθεί καλά, περίπου 25 λεπτά.