Ζυμαρικά φέτας στο φούρνο

 Ζυμαρικά φέτας στο φούρνο

Αυτή είναι η ιστορία για μια άλλη viral τάση του TikTok που ήθελα κάπως να μισήσω...αλλά δεν το έκανα. Δεν είναι ότι δεν πίστευα ότι η ιδέα ακουγόταν νόστιμη, απλώς το όλο θέμα φαινόταν πολύ απλό. Προφανώς το ψήσιμο ενός τεμαχίου φέτας με ντομάτες που σκάνε θα είναι εκπληκτικό, αλλά είναι αρκετά καλό για να σπάσει το διαδίκτυο; Η απάντηση: ναι…απλά, ναι. Με ψητές ντομάτες και κοφτερή, πικάντικη φέτα, αυτό το πιάτο ζυμαρικών στο φούρνο είναι αναμφισβήτητα νόστιμο. Όμως, η πραγματική ομορφιά αυτού του πιάτου είναι η απλότητα και η ευελιξία του. Δεν θα μπορούσε να είναι πιο εύκολο να γίνει - η ίδια η συνταγή είναι πρακτικά απλή. Επιπλέον, μπορείτε πραγματικά να χρησιμοποιήσετε την κλασική συνταγή ως σημείο εκκίνησης (όπως κάναμε εδώ) για να φτιάξετε το ιδανικό δείπνο με ζυμαρικά.

Συνεχίστε να διαβάζετε για όλες τις συμβουλές μου για το πώς να κάνετε αυτή τη συνταγή από ιούς όσο το δυνατόν καλύτερα και εντελώς δική σας:

Πώς να φτιάξετε τα καλύτερα ζυμαρικά φέτας στο φούρνο:

— Δεν χρειάζεται να αλλάξετε τη θερμοκρασία του φούρνου. Η συνταγή του OG απαιτεί ψήσιμο της φέτας με τις ντομάτες στους 400° για 30 λεπτά και στη συνέχεια ξεκινάει για τα τελευταία 10 λεπτά. Μετά από 30 λεπτά στο φούρνο, βρήκα τη φέτα μου καλά στο δρόμο της σε μια όμορφη απόχρωση του χρυσού από πάνω. Για να αποφύγετε το κάψιμο τυχόν επιπλέον προσθηκών όπως σκόρδο και βότανα, νομίζω ότι είναι καλύτερο να διατηρείτε τη θερμοκρασία σταθερή.

— Ενισχύστε τις ντομάτες. Ενώ πολλές συνταγές απαιτούν μόνο μια πίντα ντομάτες, αφού δοκιμάσαμε αυτήν τη συνταγή, αποφασίσαμε να προσθέσουμε δύο για μια πιο γεμάτη, πιο γευστική σάλτσα.

— Η προσθήκη νερού στα ζυμαρικά βοηθά. Μια μεζούρα νερό για ζυμαρικά θα σας βοηθήσει να απλώσετε τη σάλτσα σας για να καλύψετε τα ζυμαρικά σας πιο ομαλά και γενναιόδωρα.

Παραλλαγές:

Η κορυφαία μας συμβουλή για την παρασκευή αυτών των ζυμαρικών; Παίξτε μαζί του—προσθέστε περισσότερα από ντομάτες και φέτα. Τα ασκαλώνια στα τέταρτα θα γίνουν ωραία και θα γίνουν μαρμελάδα, και το θρυμματισμένο σκόρδο θα εμποτίσει το ελαιόλαδο. Σαν μπαχαρικό; Ρίξτε μέσα έναν τόνο θρυμματισμένες νιφάδες κόκκινης πιπεριάς. Έχετε θυμάρι; Προσθέστε μερικά κλωνάρια για μια γήινη πινελιά. Δεν νιώθεις φέτα; Αλλάξτε το με κατσικίσιο τυρί ή μπρι, όπως στα ψημένα μας ζυμαρικά μπρι.

Έχετε φτιάξει αυτή τη συνταγή; Πείτε μας τη γνώμη σας στα σχόλια παρακάτω.

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ: 3 - 4 μερίδες

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 5 λεπτά

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ: 45 λεπτά

CAL/SERV: 938

Συστατικά

2 pt. ντοματίνια ή σταφύλι

1 ασκαλώνιο, κομμένο στα τέσσερα

3 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες

1/2 γ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, διαιρεμένο

Αλάτι kosher

Τσιμπήστε τις νιφάδες θρυμματισμένης κόκκινης πιπεριάς

1 (8-oz.) μπλοκ φέτα

3 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι

10 ουγκιές. ζυμαρικά

Ξύσμα από 1 λεμόνι (προαιρετικά)

Φρέσκος βασιλικός, για γαρνίρισμα

Κατευθύνσεις

Βήμα 1

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 400°. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ή ένα μέτριο ταψί, ανακατέψτε τις ντομάτες, το ασκαλώνιο, το σκόρδο και όλα εκτός από 1 κουταλιά της σούπας λάδι. Αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε να ενωθούν.

Βήμα 2

Βάζουμε τη φέτα στο κέντρο του μείγματος ντομάτας και περιχύνουμε με την υπόλοιπη 1 κουταλιά της σούπας λάδι. Σκορπίζουμε τα κλωνάρια θυμαριού πάνω από τις ντομάτες. Ψήνουμε για 40 με 45 λεπτά, μέχρι να σκάσουν οι ντομάτες και η φέτα να ροδίσει από πάνω.

Βήμα 3

Εν τω μεταξύ, σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, βράζουμε τα ζυμαρικά μέχρι να γίνουν al dente σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Κρατήστε ½ φλιτζάνι ζυμαρικό νερό πριν τα στραγγίσετε.

Βήμα 4

Στο τηγάνι με ντομάτες και φέτα, προσθέστε τα μαγειρεμένα ζυμαρικά, το νερό των ζυμαρικών που έχετε κρατήσει και το ξύσμα λεμονιού (αν χρησιμοποιείτε) και ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν. Γαρνίρουμε με βασιλικό.