Κέικ λάβας με βατόμουρο-λευκή σοκολάτα

Κέικ λάβας με βατόμουρο-λευκή σοκολάτα

Κέικ λάβας με βατόμουρο-λευκή σοκολάτα

Συστατικά

2/3 φλιτζάνι λευκά τσιπς ψησίματος
1/2 φλιτζάνι βούτυρο, κομμένο σε κύβους
1 φλιτζάνι ζάχαρη ζαχαροπλαστικής
μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
2 μεγάλοι κρόκοι αυγών σε θερμοκρασία δωματίου
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
6 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
10 φρέσκα σμέουρα

Κατευθύνσεις

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 425°. Σε ένα μπολ κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων, λιώστε τα τσιπς και το βούτυρο για 30 δευτερόλεπτα. ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Χτυπάμε τη ζάχαρη ζαχαροπλαστικής, τα αυγά, τους κρόκους αυγών και τη βανίλια μέχρι να ομογενοποιηθούν. Διπλώνουμε σε αλεύρι.
Μεταφέρετε σε 5 γενναιόδωρα λαδωμένα 4-oz. Ramekins? πιέστε 2 σμέουρα στο κέντρο κάθε ramekin. Ψήνετε σε ταψί μέχρι το θερμόμετρο να δείξει 160° και να σταθεροποιηθούν οι άκρες των κέικ, 14-16 λεπτά.
Αφαιρέστε από το φούρνο? αφήστε να σταθεί 10 λεπτά. Περάστε ένα μαχαίρι γύρω από τις πλευρές των ramekins. αναποδογυρίστε σε πιάτα γλυκού. Σερβίρετε αμέσως. Αν θέλετε, γαρνίρετε με επιπλέον σμέουρα.

Στοιχεία για τη διατροφή

1 μερίδα: 468 θερμίδες, 30 g λιπαρά (17 g κορεσμένα λιπαρά), 202 mg χοληστερόλη, 199 mg νάτριο, 46 g υδατάνθρακες (37 g σάκχαρα, 1 g φυτικές ίνες), 6 g πρωτεΐνη.