Κρεμώδες κοτόπουλο Τοσκάνης

 Κρεμώδες κοτόπουλο Τοσκάνης

Κρεμώδες κοτόπουλο Τοσκάνης

Φροντίστε να έχετε λίγο ψωμί με κρούστα στο χέρι, γιατί αυτή η σάλτσα είναι ΔΟΛΟΦΟΝΗ. Όσον αφορά τις συνταγές για στήθος κοτόπουλου, είναι δύσκολο να το ξεπεράσετε. Η σάλτσα είναι απλή, αλλά τόσο γευστική. Είναι γεμάτο σκόρδο, ντομάτες και το πιο σημαντικό, κρέμα. Είναι φωτεινό και εύκολο και το ίδιο καλό το καλοκαίρι όσο και το χειμώνα. Είναι ένα υπέροχο δείπνο για όταν θέλετε comfort food και αρκετά καλό για να το σερβίρετε στους καλεσμένους του δείπνου. Το λατρεύουμε με ψωμί, αλλά μπορείτε να το σερβίρετε και πάνω από ρύζι ή ζυμαρικά. Αν σας αρέσει τόσο πολύ όσο εμείς, δοκιμάστε τον στη συνέχεια τον σολομό της Τοσκάνης!

Τα κατάφερα? Πείτε μας πώς πήγε στην παρακάτω ενότητα σχολίων!

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ: 4 μερίδες

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 5 λεπτά

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ: 40 λεπτά

CAL/SERV: 593

Συστατικά

1 κ.γ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

4 στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκαλα

Αλάτι kosher

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

1 κουτ. αποξηραμένη ρίγανη

3 κ.σ. βούτυρο

3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

1 1/2 γ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση

3 γ. baby σπανάκι

1/2 γ. κρέμα γάλακτος

1/4 γ. φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα

Φέτες λεμονιού, για το σερβίρισμα

Κατευθύνσεις

Βήμα 1

Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε το λάδι. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και αλατοπιπερώνουμε και τη ρίγανη. Μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσουν και να μην είναι πλέον ροζ, 8 λεπτά ανά πλευρά. Βγάζετε από το τηγάνι και αφήνετε στην άκρη.

Βήμα 2

Στο ίδιο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, λιώνουμε το βούτυρο. Ρίξτε το σκόρδο και μαγειρέψτε μέχρι να μυρίσει, περίπου 1 λεπτό. Προσθέτουμε τα ντοματίνια και αλατοπιπερώνουμε. Μαγειρέψτε μέχρι να αρχίσουν να σκάνε οι ντομάτες, προσθέστε το σπανάκι και μαγειρέψτε μέχρι το σπανάκι να αρχίσει να μαραίνει.

Βήμα 3

Ανακατεύουμε με παχύρρευστη κρέμα και παρμεζάνα και αφήνουμε το μείγμα να σιγοβράσει. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο χαμηλό και σιγοβράζουμε μέχρι να μειωθεί ελαφρώς η σάλτσα, περίπου 3 λεπτά. Επιστρέψτε το κοτόπουλο στο τηγάνι και μαγειρέψτε μέχρι να ζεσταθεί, για 5 με 7 λεπτά.

Βήμα 4

Σερβίρουμε με φέτες λεμονιού.