Vegan Crunchwraps

 Vegan Crunchwraps

Ενημερώσαμε ένα αγαπημένο γρήγορο φαγητό για να είναι εντελώς vegan και εντελώς ακαταμάχητο. Το κρεμώδες vegan queso dip και οι κρεατικές φακές κάνουν μια χορταστική γέμιση, ενώ ένα γρήγορο ταξίδι σε ένα ζεστό τηγάνι προσθέτει τραγανή γεύση σε κάθε μπουκιά. Για να τα κάνετε λίγο πιο γρήγορα, φτιάξτε τις φακές έως και 4 μέρες πριν, το queso την προηγούμενη μέρα και ετοιμάστε το μαρούλι και τις ντομάτες σας το πρωί. Όταν έρθει η ώρα να φάτε, πιάστε ένα επιπλέον σετ χεριών για να κάνετε τη συναρμολόγηση πιο εύκολη.

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ: 8 μερίδες

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ: 1 ώρα 15 λεπτά

Συστατικά

2 1/2 γ. μαγειρεμένες πράσινες φακές (από 1 φλιτζάνι περίπου αποξηραμένες)

1 κ.γ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1 μικρό κίτρινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

3 κ.σ. τοματοπολτός

1 πιπεριά chipotle σε σάλτσα adobo

1 κουτ. αλεσμένο κύμινο

1/2 κουτ. αλεσμένος κόλιανδρος

Αλάτι kosher

ΓΙΑ ΤΡΑΓΑΝΕΣ ΤΥΛΙΚΕΣ

8 μεγάλες τορτίγιες από αλεύρι

Chipotle Vegan Queso

8 κοχύλια tostada

Γκουακαμόλε

Τριμμένο μαρούλι

Τεταρτισμένα ντοματίνια

Φυτικό λάδι, για τηγάνι

Κατευθύνσεις

Βήμα 1

Φτιάχνουμε τη γέμιση φακής: Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε το λάδι. Προσθέστε το κρεμμύδι και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσει, 6 λεπτά. Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε μέχρι να μυρίσει, 1 λεπτό ακόμα. Προσθέστε τον πελτέ ντομάτας και την πιπεριά και μαγειρέψτε, πολτοποιώντας το πιπέρι με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να σκουρύνει ελαφρώς ο πελτέ ντομάτας, για 2 λεπτά. Προσθέτουμε το κύμινο και τον κόλιανδρο και αλατίζουμε. Προσθέστε φακές και ¼ φλιτζάνι κρύο νερό. Ανακατέψτε να ενωθούν και μετά μαγειρέψτε, ανακατεύοντας και πολτοποιώντας μερικές από τις φακές περιστασιακά, μέχρι να ζεσταθούν και να πολτοποιηθούν εν μέρει οι φακές και να μην μείνουν υγρά, περίπου 5 λεπτά. Προσθέστε περισσότερο νερό μια κουταλιά της σούπας κάθε φορά εάν το τηγάνι στεγνώσει.

Βήμα 2

Δημιουργήστε τραγανά περιτυλίγματα: Προσθέστε μια μπάλα με καρυκευμένες φακές στο κέντρο κάθε τορτίγιας με αλεύρι, αφήνοντας ένα γενναιόδωρο περίγραμμα για να διπλώσετε. Περιχύστε με chipotle queso και στη συνέχεια με ένα κέλυφος tostada. Αλείφουμε το κέλυφος tostada με μια ομοιόμορφη στρώση γουακαμόλε και στη συνέχεια σκορπίζουμε από πάνω μαρούλι και ντομάτα.

Βήμα 3

Διπλώστε σφιχτά τις άκρες της μεγάλης τορτίγιας προς το κέντρο, δημιουργώντας πιέτες. Αναποδογυρίστε προσεκτικά τα τραγανά περιτυλίγματα, ώστε οι πιέτες να είναι στο κάτω μέρος και να μένουν μαζί.

Βήμα 4

Ζεσταίνουμε ένα λεπτό στρώμα λαδιού σε ένα μέτριο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Μόλις το λάδι γυαλίσει, προσθέστε ένα τραγανό περιτύλιγμα τη φορά, με τη ραφή προς τα κάτω και μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσει, 3 λεπτά ανά πλευρά. Μεταφέρετε σε ένα πιάτο και επαναλάβετε με τα υπόλοιπα τραγανά περιτυλίγματα.