Vegetarian Italian Sub

 Vegetarian Italian Sub

Vegetarian Italian Sub


Μεγαλώνοντας στο Νιου Τζέρσεϊ, όπως και οι περισσότεροι συμπατριώτες μου στο NJ, ανέπτυξα μια βαθιά αγάπη για τους ήρωες. Όχι, όχι αυτά που είναι ντυμένα με κάπες και spandex, αλλά τα τεράστια σάντουιτς (ή υπότιτλους όπως λέγονται εκτός πολιτείας) που θα παραγγείλατε από το τοπικό ιταλικό εστιατόριο. Ο βασιλιάς όλων των επιλογών γέμισης ήταν ο ομώνυμος Ιταλός Ήρωας, ένα σάντουιτς γεμάτο μέχρι το χείλος με κάθε είδους αλλαντικά, τυρί και δροσιστικά τραγανά λαχανικά. Είναι επίσης το απόλυτο φαγητό για πάρτι, ιδανικό για να συνδυαστεί με φτερά, πατατάκια και μια κρύα μπύρα.


Σίγουρα, τα κρέατα ήταν ένα τεράστιο μέρος της κλήρωσης, αλλά ήμουν πραγματικά προσηλωμένος στα λαχανικά: οι ελιές, οι πιπεριές, το ψιλοκομμένο μαρούλι και τα χάρτινα λεπτά κρεμμύδια, που με έκαναν να λαχταρούσα το σάντουιτς ξανά και ξανά. Έχοντας αυτό κατά νου, ξεκίνησα να φτιάξω μια χορτοφαγική εκδοχή αυτού του κλασικού σάντουιτς. Αφαιρούμε το κρέας για σανίδες κολοκυθιού και μελιτζάνας για να δώσουμε λίγη χορτότητα.


Το πιο αμφιλεγόμενο πράγμα σχετικά με αυτή τη συνταγή μπορεί να είναι η προσθήκη μαγιονέζας. Ξέρω ότι για μερικούς καθαρολόγους αυτό μπορεί να είναι μια αιρετική προσθήκη, αλλά κάτι σχετικά με αυτό το επιπλέον κομμάτι κρεμώδους, πλούτου βοηθά στο δέσιμο του σάντουιτς τόσο στη γεύση όσο και στη δομή. Μια άλλη συμβουλή είναι να κρατάτε όλα τα toppings κρύα! Αυτό είναι ένα τεράστιο μέρος της απήχησης αυτού του σάντουιτς.


Θέλετε να φτιάξετε αυτό το σάντουιτς vegan; Είτε παραλείψτε το μαγιονέζα και το τυρί ή αλλάξτε τις αγαπημένες σας vegan εναλλακτικές. Και αν φτιάξατε αυτό το σάντουιτς, πείτε μας πώς βγήκε στα σχόλια παρακάτω.


ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ: 4 - 5 μερίδες

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 15 λεπτά

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ: 1 ώρα 30 λεπτά

Συστατικά

1/2 γ. πράσινες ελιές χωρίς κουκούτσι, όπως castelvetrano ή manzanilla

1/2 γ. μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι, όπως η καλαμάτα ή το niçoise

1/3 γ. αγκινάρες σε κονσέρβα, χοντροκομμένες

1/3 γ. ψητές πιπεριές (φρέσκες ή σε βάζο), χοντροκομμένες

3 σκελίδες σκόρδο, χοντροκομμένες

3 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1 κ.γ. κάπαρη

1 κ.γ. Ξύδι από κόκκινο κρασί

ΓΙΑ ΤΑ ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ

2 μέτριες μελιτζάνες (περίπου 1 ½ λίβρα), κομμένες σε σανίδες ¼"

2 μέτρια κολοκυθάκια (περίπου 1 ¼ λίβρα), κομμένα σε σανίδες ¼"

Αλάτι kosher

9 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, διαιρεμένο

1 κ.γ. σάλτσα σόγιας

2 κουτ. ρίγανη, μοιρασμένη

1 κουτ. σκόνη σκόρδου

1 κουτ. καπνιστή πάπρικα

Αλάτι kosher

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

2 πόδια (ή τέσσερα 6') υπο-ρολά ιταλικού στυλ

1/4 γ. Ξύδι από κόκκινο κρασί

1/4 κιλό τυρί προβολόνε

2 ντομάτες κομμένες σε λεπτές φέτες

1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες

1/2 γ. πιπεριές σε βάζο, όπως μπανάνα, πιπεριές Καλαβρίας ή γλυκές πιπεριές

1 μικρό κεφάλι παγόβουνο, κομμένο σε λεπτές φέτες

3 κ.σ. μαγιονέζα, προαιρετικά

Κατευθύνσεις

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΙΟΣΑΛΑΤΑ

Βήμα 1 

Προσθέστε όλα τα υλικά σε έναν επεξεργαστή τροφίμων και χτυπήστε τα μέχρι να τεμαχιστούν σε μικρά κομμάτια παρόμοιου μεγέθους. Μπορείτε να επιτύχετε τα ίδια αποτελέσματα χωρίς επεξεργαστή τροφίμων ψιλοκόβοντας όλα τα υλικά και στη συνέχεια ανακατεύοντας με το λάδι και το ξύδι από κόκκινο κρασί.

Βήμα 2

Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση και μετά βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να είναι έτοιμο για χρήση

ΓΙΑ ΤΑ ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ

Βήμα 1

  Τοποθετήστε μία συρμάτινη σχάρα ασφαλείας για το φούρνο σε καθένα από τα δύο φύλλα ψησίματος. Τοποθετούμε στο ένα τις φέτες μελιτζάνας και στο άλλο τα κολοκυθάκια. Αλατίζουμε και τις φέτες μελιτζάνας και κολοκυθιού με περίπου 1 κουταλιά της σούπας αλάτι από όλες τις πλευρές. Αφήστε να καθίσει για τουλάχιστον 30 λεπτά και μέχρι 1 ώρα. Στη συνέχεια στεγνώστε καλά τα λαχανικά με μια χαρτοπετσέτα.

Βήμα 2

Ρυθμίστε τις σχάρες του φούρνου στις χαμηλότερες και κεντρικές θέσεις και προθερμάνετε στους 425º.

Βήμα 3

Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε 5 κουταλιές της σούπας λάδι, σάλτσα σόγιας, 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη, σκόρδο σε σκόνη, πάπρικα, 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και ½ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι. Ρίχνουμε τα κολοκυθάκια στο μείγμα μέχρι να καλυφθούν πλήρως και μετά τα μεταφέρουμε στη σχάρα τους στο ταψί. Στη συνέχεια ρίχνουμε τη μελιτζάνα στο μείγμα και τη μεταφέρουμε στη σχάρα της στο ταψί.

Βήμα 4

Μεταφέρετε τα φύλλα (με τα λαχανικά ακόμα στις σχάρες τους) στο φούρνο και ψήνετε για περίπου 20 με 25 λεπτά, αλλάζοντας τα φύλλα μέχρι τη μέση, μέχρι τα λαχανικά να μαλακώσουν και να ροδίσουν ελαφρώς. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

Βήμα 5

Εν τω μεταξύ, σε ένα μεσαίο μπολ, χτυπήστε μαζί τις υπόλοιπες 4 κουταλιές της σούπας λάδι, το ξύδι από κόκκινο κρασί και το υπόλοιπο 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη. (Αυτά τα συστατικά μπορούν επίσης να προστεθούν σε ένα μπουκάλι συμπίεσης και να ανακινηθούν.)

Βήμα 6

Συναρμολογήστε τα σάντουιτς: Κόψτε το ψωμί και αφαιρέστε το εσωτερικό ψωμί μόνο από το πάνω μισό του καθενός. Ραντίζουμε και τις δύο πλευρές του ψωμιού με το μείγμα λαδιού και ξιδιού.

Βήμα 7

Ξεκινήστε τη στρώση με τα ψητά λαχανικά και στη συνέχεια προβολόνε. Προσθέστε τις ντομάτες, το κρεμμύδι, τις πιπεριές και το iceberg. Απλώστε μια στρώση μαγιονέζας (αν χρησιμοποιείτε) στο πάνω μισό του ψωμιού και γεμίστε το χώρο που απομένει βγάζοντας το ψωμί με ελαιοσαλάτα.

Βήμα 8

Κόβουμε τα σάντουιτς σε ίσες μερίδες, τα τρυπάμε με οδοντογλυφίδες και σερβίρουμε.